HELSINGBORGS KONST- & ANTIKMÄSSA

« Back

Posted: 2017-06-20 05:38:27 - Last updated: 2017-06-20 10:41:01

Dags för sommarens bästa antikmässa, ett omistligt tillfälle för den som vill bättra på inredningen till sommarhuset eller äntligen ta sig lite ledig tid för större inköp. Här finns allt från man kan önska sig av möbler, glas, silver, smycken, design, mattor, konst och skulptur. Ett tjugotal av medlemmarna i Sveriges Konst- och Antikhandlareförening ställer ut på Helsingborgs Arena.

Seminarieprogram fritt för alla besökare:

TORSDAG 27 juli

12.00 -  Kina igår och idag
Intervju med Björn Gremner, som driver AntikWest – en av Sveriges främsta antikhandel med orientaliskt porslin och konsthantverk. Björn reser ofta till Kina och här delar han med sig av sina erfarenheter, passion och kunskap.

14.00 - Antikt silver – höjdpunkter genom tiderna
Jan Ribbhagen är känd från Antikrundan och expert på smycken, silver och så kallade object vertus. Jan är också ordförande för Sveriges Konst- & Antikhandlareförening, SKAF.

FREDAG 28 juli

12.00 - Matsilver till nytta och glädje!
Solveig Kimby, som driver Bowallens Antik, har ett brinnande intresse för ädla metaller. Lär dig mer om antikt skimrande silver och hur du tar hand om dina klenoder – de smarta och bästa knepen.

14.00 - Wiwen Nilsson 120 år
Bo Knutsson, som driver antikhandel, är värderings- expert i SVT:s program Antikrundan. Verk- samheten är i Vänersborg, men når även ut till internationella kunder. Bland annat har Bo varit ordförande i den internationella Konst- & Antikhandlareföreningen, CINOA. Här delar han med sig av sina kunskaper kring silversmeden och hovjuveleraren Wiwen Nilsson.

LÖRDAG 29 juli

12.00 - Det dukade bordet
Charlotte Strömstedt, värderingsexpert och antikhandlare som vurmar för folkkonst och medverkar i SVT:s populära serie Antikrundan. Här talar hon om föremål och traditioner kring det dukade bordet från 1500-talets mitt och framåt. Vi talar om, tittar på och skickar runt föremål som alla på olika sätt har anknytning till hur man genom tiderna har samlats kring bordet i fest och till vardags.

14.00 - Marie Krøyer, konstnär i exil
Claes Moser, gallerist och konsthistoriker och en av experterna i Antikrundan. Här går Claes på djupet och berättar om konstnären Marie Krøyer och återupptäckten av ett enastående konstnärskap.

SÖNDAG 30 juli

12.00 - Fantastiska smycken och ljuvliga ädelstenar
Carolina Tüür och Victoria Astudillo, gemmologer och smyckeexperter på antikhandel Kurt Ribbhagen. Med mångårig och gedigen erfarenhet berättar Carolina och Victoria med stor inlevelse om smycken och ädla stenar. En faktaspäckad odyssé genom smyckehistorien som för med sig både kunskap och inspiration.

14.00 - Salvador Dalís skulpturer – Nyckeln till att förstå motivens budskap
Johan W Hauffman, gallerist och konstexpert, driver tillsammans med sin far Mollbrinks Konst-handel – ett familjeföretag nu i tredje generationen. Här berättar han om verk av den spanska surrealistiska konstnären Salvador Dalí.

Öppettider:
Ons 27 juli 17-21 (Vernissage)
Tors 28 juli 11-19
Fre 29 juli 11-18
Lör 30 juli 10-18
Sön 31 juli 10-16

Helsingborgs Arena
Mellersta Stenbocksgatan 14
Helsingborg

Helsingborgs Konst- och Antikmässa