OM SKAF

Sveriges Konst- och Antikhandlareförening (SKAF) grundades på Mornington Hotel i Stockholm 1963. Drivande var Gregor Aronowitsch som lade grunden till föreningens stadgar och blev den förste ordföranden. Syftet var, förutom att tillvarata konst- och antikhandlarnas intressen, att verka för ett gott samarbete samt måna om kvalitet och kulturarv.

För närvarande har Sveriges Konst- och Antikhandlareförening 50 medlemmar med säte i Sverige och Finland. Föreningens medlemmar är verksamma inom vitt skilda områden som antika möbler, konst, silver, glas, smycken, mattor, porslin, design, böcker, allmoge och afrikansk konst. Medlemmarna tillhör Sveriges främsta experter inom sina respektive områden. Det som förenar dem är deras djupa kunskaper och inriktningen på kvalitativa föremål.

Sveriges Konst- och Antikhandlareförening ställer stora krav på sina medlemmar och borgar för att kunden kan känna sig trygg med sina köp. För att vara medlem i SKAF krävs att den sökande följer föreningens etiska regler, har gedigen föremålskunskap och håller hög kvalitetsnivå både vad gäller föremål och service.

Föreningen SKAF är medlem i den internationella föreningen CINOA, Confédération Internationale des Négociants en Oevres d´Art, grundad 1935. Genom medlemskap i CINOA, som står för hög kvalitet på internationell nivå, når föreningens medlemmar ut på världsmarknaden för konst, antikviteter och design utan geografisk gräns.

SKAF arrangerar vartannat år antikmässan ”Grand Antiques” i Stockholm. Dessutom är föreningen årligen medarrangör till Antikmässan i Älvsjö och Helsingborgs Konst- & Antikmässa. 

 

Styrelse:

Jan Ribbhagen Ordförande

Theo Lundgren
Claes Moser
Fredrik Knutsson
Jan Ribbhagen
Pontus Silfverstolpe
Charlotte Strömstedt
Johan Sjöström

Sofia Silfverstolpe Generalsekreterarewww.cinoa.org